Waarom een Professional?

Zelf schilderen of het werk gunnen aan professionals
Schilderen is meer dan een likje verf aanbrengen. Schilderen maakt een uiterst belangrijk onderdeel uit van het onderhoud van uw woning/bedrijf. Het gaat niet alleen om het verfraaien van een object, maar ook om de bescherming tegen invloeden van buitenaf. Een regelmatige schilderbeurt biedt dan ook, mits vakkundig aangebracht, tal van voordelen.

Een afweging die vele mensen maken is, zal ik zelf schilderen of een AF-gecertificeerd schildersbedrijf voor de werkzaamheden inhuren.

Over één ding kunnen we duidelijk zijn: zelf schilderen is altijd goedkoper.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het zelf uitvoeren van de werkzaamheden. Vaak wordt de tijd die nodig is voor het uitvoeren van de werkzaamheden verkeerd ingeschat, waardoor de werkzaamheden meer tijd in beslag nemen dan U van te voren had gepland. Ook is niet iedereen in staat te bepalen wat er exact dient te gebeuren en welke materialen daarvoor benodigd zijn.

Voor een optimaal resultaat moeten plamuur, grondverf en lak op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast dient er specifiek aandacht te worden geschonken aan reparaties. Het geheim van een goede onzichtbare reparatie is: goede voorbehandeling, plamuren, schuren, schuren en nogmaals schuren. Net zo lang schuren totdat er met de handen geen overgang meer kan worden gevoeld tussen het oude en het te opnieuw te schilderen houtwerk.

Veel zelfdoeners besteden onvoldoende aandacht aan de ondergrond, waardoor de nieuwe bovenlaag eerder zal onthechten. Uw huis is dan binnen korte tijd weer aan een nieuwe onderhoudsbeurt toe.

Kortom: Zelf doen is altijd goedkoper, maar bij gebrek aan kennis, ervaring, tijd en zin, wordt goedkoop voor u duurkoop.